Om min verksamhet

Min ateljé finns i Saxemara, inrymd i en gammal lada med anor från sent 1700-tal, endast några hundra meter från havet med  två fantastiska badplatser.

Det gamla stallet som förr rymde ett antal hästar har nu blivit hem för min keramik som änglarväsen, urtidsfåglar och mycket mycket annat.

Vi tar det från början

Till en början lekte jag med lera i vårt bostadshus, men eftersom en gammal lada fanns med i köpet av fastigheten i Saxemara, föddes snart idén att inreda en keramikateljé där.

Under 2014 påbörjade min käre man och jag projektet med att iordningställa den gamla stalldelen till en keramikateljé och sommaren 2015 var vi klara.
Där kan jag nu skapa änglaväsen, trädgårdkonst och andra vackra keramiksaker. För mig är skapandet det viktiga och det som skänker mig sinnesro och tillfredsställelse. Det är meditativt att arbeta med lera.

Något som också ligger mig varmt om hjärtat är trädgårdskonst och dessa alster kan stå ute året om.
Jag arbetar med stengodslera och många av glasyrerna blandar jag själv. Ett experimenterande som tar mycket tid men som är oerhört spännande och gör att jag kan erbjuda ett stort färgspectra.

Lite om mig och min bakgrund
Jag har alltid varit en skapande själ. När jag arbetade som dekoratör fick jag visst utlopp för detta, men det var inte förrän jag trädde in i keramikens värld som det ordentligt tog fart. Däremellan har jag sysslat lite med renovering av möbler och bland annat lärt mig att marmorera på det gamla riktiga sättet.